Roodbonter koeien


De 300 meiden van boer Evert zijn van het zeldzame Maas-Rijn-IJssel ras, maar wat maakt hun melk nou zo anders ten opzichte van de “gewone” koe?


De meiden van boer Evert geven 10 tot 15 liter minder melk per dag dan een gemiddelde koe, maar de melk bevat meer eiwitten. Dit vertaald zich terug in de smaak van onze Roodbonter kaas. Onze kaas is romiger en (smaak)voller.


Om ervoor te zorgen dat de meiden de beste melk geven, zorgt boer Evert heel goed voor hen. Hij verwent ze met het beste voer, ze kunnen zich heerlijk laten masseren onder een massageborstel en uitrusten op een heus koeienmatras! Daarnaast zorgt hij ervoor dat ze zoveel mogelijk in de wei kunnen ronddartelen.


Naast de prachtige Roodbonter meiden lopen er ook twee MRIJ-stieren rond die ervoor zorgen dat zij op natuurlijke wijze worden bevrucht. De stieren worden los ingekocht en wisselen om de paar jaar. Dit om ervoor te zorgen dat er geen inteelt plaats kan vinden onder de koeien.Feitje: Wist je dat de meiden van boer Evert geen preventieve antibiotica krijgen?Klik op onze roodbonter koeien om ze te ontdekken