Zalm blini's


< overzicht

Ingredienten

  • 200 gram bloem

    3 eieren

    250 ml melk

    1 eetlepel bakpoeder

    Zout en peper

    100 gram geraspte Roodbonter pittig of mild

    3 eetlepels fijngesneden dille

    1 halve citroen

    2 eetlepels olijfolie

    200 gram gerookte zalm

    100 gram roomkaas

Bereiden

  1. Mix ,met een garde, de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Mix het totdat het een egaal beslag is. Voeg tenslotte de geraspte Roodbonter toe.
  2. Dek de kom af met folie en laat dit 20 min. rusten in de koelkast.
  3. Voeg het sap van de citroen toe aan de roomkaas en meng de dille erdoorheen. Strooi er wat peper overheen en zet aan de kant.
  4. Verwarm een grote koekenpan en giet hier olijfolie in. Schep een eetlepel beslag in de pan en bak de blini op middelhoog vuur totdat er belletjes ontstaan. Draai de blini om en bak aan de andere kant. De blini’s hebben maar een paar minuten nodig in de pan. Bak om en om totdat het beslag op is.
  5. Smeer op elke blini een lepel roomkaas, leg er een plakje zalm op en maak af met een klein takje dille.

Roodbonter koe