Vegetarische lasagne


< overzicht

Ingredienten

  • 1 pak verse pasta vellen

    2 bakjes kruidenroomkaas

    1 citroen

    1 courgette

    4 tomaten

    150 gram geraspte Roodbonter pittig

    Zout en peper

    Olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in dunne plakken en snijd dunne plakken van de courgette met een kaasschaaf of mandoline.

 

2. Pers de citroen uit en rasp de schil. Vul een kom met de kruidenroomkaas en voeg de citroensap en rasp toe. Blijf roeren zodat de roomkaas wat dunner en smeerbaarder wordt.

 

3. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Bestrijk 2 pastavellen met de roomkaas, leg daarop 4 plakjes tomaat, courgettelinten en bestrooi met kaas. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig de laatste laag met roomkaas, tomaat en kaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 25 min. gaar.

 

Roodbonter koe