Tomaten taart


< overzicht

Ingredienten

 • 6 bladerdeegplakjes

  350 gram tomaten van verschillende kleuren en groottes

  1 eetlepel olijfolie

  1 witte ui, fijngesneden

  2 eetlepels witte wijn

  1 eetlepel tijm

  120 gram geitenkaas

  2 eetlepels geraspte Roodbonter pittig

  2 eetlepels fijngesneden basilicum

Bereiden

 1. Snijd de tomaten in plakken en leg deze op een rekje. Strooi aan beide kanten zout en laat deze een half uur uitlekken. Zet de geitenkaas uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
 2. Verhit de olijfolie op in een koekenpan, voeg de uien toe en bak ze heel kort. Plaats een deksel op de pan en laat de uien tien minuten zachtjes stoven. Voeg de witte wijn en tijm toe, laat de deksel eraf en bak de uien bruin voor tien minuten.
 3. Warm de oven voor op 200 graden.
 4. Plaats de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat ze goed aan elkaar geplakt zijn en snijd een randje aan de zijkant in met een mes. Smeer de geitenkaas over het bladerdeeg maar vermijd het ingesneden randje. Strooi de Roodbonter pittig over de geitenkaas en daarna de ui. Leg de plakken tomaat verspreid en opgestapeld op de geitenkaas. Smeer dit licht in met olijfolie en strooi hierover zout en peper. Strooi nog wat Roodbonter over het geheel en plaats in de oven. Bak 20-25 minuten totdat het goudbruin is. Strooi de basilicum blaadjes over de taart als deze uit de oven is.

Roodbonter koe