Ravioli met zeebaars


< overzicht

Ingredienten

  • 100 gram bloem

    2 eieren

    Scheutje olijfolie

    Zout

    Peper

    4 zeebaars filets van 100 gram

    200 gram Roodbonter pittig

    150 gram crème fraiche

    4 eetlepels boter

    125 ml kippenbouillon

    250 ml slagroom

    5 of 6 draden saffraan

    1 eetlepel bloem

    20 gram geraspte Roodbonter pittig

    2 theelepels tomatenpuree

    1 ronde steker

Bereiden

1. Meng de 100 gram bloem met de eieren en een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak.

 

2. Kneed dit geheel tot het een mooi deeg is.

 

3. Meng 200 gram Roodbonter kaas met 150 gram crème fraiche. Doe het in een spuitzak.

 

4. Rol het deeg uit met een deegroller of een pastamachine en smeer het licht in met ei. Spuit er stippen van het kaasmengsel op ter grootte van een walnoot. Leg er nog een plak deeg overheen. Smeer die ook weer in met ei. Druk het goed aan en steek het vervolgens uit.

 

5. Smelt de boter, voeg de eetlepel bloem toe en daarna de tomatenpuree. Klop een paar minuten met een garde. Voeg langzaam de kippenbouillon toe en daarna de slagroom. Blijf tijdens het toevoegen rustig kloppen met de garde totdat de saus dikker wordt. Voeg de saffraan en draai het vuur lager. Blijf nog 10 minuten rustig roeren. Voeg de geraspte Roodbonter toe totdat deze gesmolten is.

 

6. Kook de ravioli 3 minuten.

 

7. Bak de zeebaars ongeveer 3 minuten per kant.

 

8. Opmaak: leg 3 ravioli's in een diep bord, leg daarop de zeebaars en schep daarnaast de saus.

Roodbonter koe