Pittige Roodbonter caesar salade


< overzicht

Ingredienten

  • Sladressing:

    1 teen knoflook

    2 theelepels wijnazijn

    1 theelepel mosterd

    4 eetlepels zonnebloemolie

    100 gram geraspte Roodbonter pittig

     

    Croutons:

    2 boterhammen

    3 eetlepels olijfolie

     

    Salade:

    1 krop sla of 2 keer baby romaine sla

    2 gekookte eieren in partjes

    100 gram geraspte Roodbonter pittig

Bereiden

1. Doe de eerste 4 ingrediënten in een maatbeker, mix het 1 minuut met een staafmixer.

 

2. Giet nu langzaam de zonnebloem olie erbij, terwijl het opgeklopt wordt door de staafmixer. Zorg dat het een gladde vloeibare slasaus wordt.

 

3. Roer nu rustig de Roodbonter erdoor..

 

4. Bak 2 boterhammen in olijfolie aan beide zijde bruin.

 

5. Laat deze afkoelen en snijd ze ter grootte van kleine dobbelstenen.

 

6. Snij de sla grof, meng de dressing erdoor, strooi de croutons erop, daarna de eieren en de gemalen Roodbonter.

Roodbonter koe