Malse rund met risotto


< overzicht

Ingredienten

  • 1 eidooier

    150 gram runderlende

    100 gram risottorijst

    2 teentjes knoflook

    2 takjes platte peterselie

    100 ml olijfolie

    Rasp van 1 citroen

    3 eetlepels mayonaise

    1 eetlepel mosterd

    100 gram Roodbonter mild

    1 glas witte wijn

    2 sjalotjes

    1 witte ui

    Peper en zout

    375 ml kippenbouillon

    6 kappertjes

    300 gram paddestoelen

Bereiden

1. Bak de sjalot tot deze er glazig uit ziet. Voeg de knoflook en risottorijst toe. Bak dit 1 minuut. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst gaar is. Dit is een geduldig proces, het duurt ongeveer 20 minuten. Voeg vervolgens de Roodbonter kaas toe, 1 handje fijn gehakte peterselie en als laatste de eidooier.

 

2. Bak tijdens het bouillon proces in een andere pan de witte ui tot deze lichtbruin is, voeg vervolgens de paddestoelen toe.

 

3. Meng 100 ml olijfolie met 1 teentje knoflook, de citroenrasp en de helft van de peterselie. Smeer de runderlende in met de kruidenolie. Bak deze 2 minuten per kant bij de paddenstoelen. Leg deze vervolgens in aluminiumfolie te rusten.

 

4. Meng de mayonaise met de mosterd.

 

Opmaak: leg de risotto in een diep bord, leg daarop de ui, paddestoelen en dunne plakjes runderlende. Verdeel de kappertjes en mayonaise hierover.

Roodbonter koe