Neem een kijkje bij


Altijd al eens een kijkje willen nemen bij Boer Evert op de boerderij of in zijn eigen pakhuis? Het moment is daar, een kleine impressie doormiddel van foto’s.De Boerderij


Op de boerderij wonen de meiden van Boer Evert in een ruime stal met allerlei faciliteiten om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er koeienmatrassen en massageborstels aanwezig. Lopen de meiden heel de dag vrij door de stal en kunnen ze liggen in ruime ligboxen. Twee keer per dag worden ze gemolken middels een carrousel. Dat wil zeggen, er staat iemand in het midden van de melkput om de melkstellen aan de uiers te koppelen.

Feitje: Wist je dat de vader van Evert, Jan nog altijd elke ochtend op de boerderij komt helpen?

Het pakhuis


De Roodbonter Kaas rijpt in een natuurpakhuis, maar wat houdt een natuurpakhuis nou eigenlijk in? In dit pakhuis schommelt de temperatuur mee met buiten. De temperatuur wordt wel enigszins geregeld, het zal er niet vriezen en geen 30 graden zijn Deze temperatuurschommelingen zorgen voor een nog vollere smaak van de kaas. Het honderd jaar oude natuurpakhuis is ingedeeld in drie verdiepingen. Gelukkig zit er een kaaslift in, ook wel een Jacobsladder genoemd. Dit scheelt een hoop gesjouw via de steile, smalle trappetjes.

Feitje: Wist je dat de kaasplanken waar de Roodbonter Kaas op rijpt al bijna 100 jaar oud zijn?