Gevulde filodeeg taartjes


< overzicht

Ingredienten

 • 1 pak filodeeg

  500 gram spinazie (bevroren of vers)

  100 gram spekjes of zongedroogde tomaat voor een vegetarische versie

  300 gram verse ricotta

  2 sjalotten

  80 gram pijnboompitten

  3 eieren, licht geklopt

  Gesmolten boter voor de muffinvorm

  1 eetlepel citroensap

  400 gram geraspte Roodbonter pittig

  Zout en peper

  Muffinvorm

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met gesmolten boter.

 

2. Verwarm de spinazie en plaats deze in zeef. Druk of knijp het overtollige vocht uit de spinazie. Bak de spekjes totdat deze krokant zijn en leg ze op een bord met keukenpapier. Rooster de pijnboompitten en zet apart. Meng de spinazie met de spekjes, ricotta, zout en peper, citroensap, 200 gram geraspte kaas, 40 gram pijnboompitten, ei en sjalotten. Roer goed totdat alles gemengd is.

 

3. Zorg dat er genoeg gesmolten boter klaar staat met een kwast. Plaats de filovellen op een schoon oppervlak. Snijd elke filodeeg in 4 stukken en doe dit totdat er 48 velletjes zijn. Dek het filodeeg af met een vochtige theedoek, let hier goed op want anders drogen de vellen uit. Beboter elk velletje filodeeg en plaats deze in de muffinvorm, zorg dat de hoeken zich over de rand vormen herhaal dit en draai elke velletje anders zodat alle kanten bedekt zijn.

 

4. Schep het spinaziemengsel in de muffinvorm. Sprenkel nog wat geraspte Roodbonter en pijnboompitten over het taartje. Vouw het uitstekende filodeeg om voor een leuke presentatie. Plaats in de oven en bak voor ca. 40 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

 

Roodbonter koe