Geroosterde tomatensoep met cashewnoten


< overzicht

Ingredienten

  • 1.2 kg (rijpe) tomaten

    4-5 fijngehakte knoflookteentjes

    75 gram cashewnoten

    200 ml groentebouillon

    50 gram geraspte Roodbonter mild

    snufje suiker (optioneel)

    Zeezout en peper

    Olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten door de helft en plaats ze in een grote ovenschaal. Strooi daarover de peper en zout, fijngehakte knoflook en olijfolie.

 

2. Rooster de tomaten voor 25 minuten. Strooi na 25 minuten de cashewnoten over de tomaten en plaats de schaal nog 20 minuten in de oven, totdat de cashewnoten zacht en een beetje bruin zijn.

 

3. Schuif de tomaten in een blender, schenk daarbij de bouillon en pureer. Schenk de puree door een zeef om velletjes en pitjes eruit te halen.

 

4. Verwarm de soep en strooi de Roodbonter kaas al roerend in de soep. Let op, de soep mag niet koken. Er kan eventueel nog water toegevoegd worden als de soep te dik is. Proef de soep, de suiker kan nu eventueel toegevoegd worden als de tomaten wat zuur zijn.

Roodbonter koe