Chorizo burger gevuld met oude kaas


< overzicht

Ingredienten

  • 250 gram rundergehakt

    75 gram chorizo

    2 hamburger broodjes

    1 eetlepel paprikapoeder

    1 tomaat

    1 ei

    1 ui

    IJsbergsla

    1 avocado

    2 blokjes Roodbonter pittig

    Peper en zout

Bereiden

1. Snijd de chorizo in kleine stukjes en meng dit met het rundvlees. Gooi het paprikapoeder, peper en zout naar smaak en ei bij het mengsel. Kneed het goed tot een geheel en vorm hiervan 4 dunne hamburgers. Plaats 1 hamburger op een schoon werkoppervlak, plaats hierop een blokje kaas en duw aan. Plaats hierop de tweede hamburger en druk aan zodat het een geheel word. Snijd de tomaat, ui en avocado in plakjes en zet apart.

 

2. Bak de burgers op hoog vuur ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Snijd de hamburger broodjes open en beleg de onderkant met tomaat, ui, avocado en sla. Leg hier de hamburger op en dan de bovenkant van het broodje.

 

 

Roodbonter koe