Pittig


< overzicht

Voor degene onder ons die van een pittige kaas met een stevige bite houden is er de Roodbonter Pittig. Deze kenmerkende 12 maanden oude kaas doet denken aan de warme gezelligheid van het najaar. Ga voor Bourgondische avonden op de bank met een glaasje port en een goedgevulde kaasplank. De pittige variant is romig en goed snijdbaar zonder iets aan de charme van oude kaas daarbij in te leveren en vult je mond met een licht gezouten smaak. De eiwit kristallen knisperen tussen je tanden en zorgen voor die stevige bite.


De Pittig heeft een volle nasmaak met tonen van zout en zoet die elkaar afwisselen.


Feitje: Wist je dat de Roodbonter kaas minder zout bevat dan een gemiddelde kaas?



Ingrediënten Pittig

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

428 Kcal

 

1776 KJ

Eiwit

27,9 gram

Koolhydraten

0,00 gram

Waarvan suikers

0,00 gram

Vet

35,2 gram

Waarvan verzadigd vet

25,3 gram

Zout

2,0 gram

Klik hier om naar de Roodbonter kaas mild pagina te gaan
Roodbonter koe